dinsdag 20 september 2011

Nieuwe poll op mijn blog

Ik heb weer een nieuwe poll op mijn weblog geplaatst. Ik ben er in deze poll uitgegaan van een 42-tands kettingwiel vóór, en een 11-tands kransje achter. Ben jij een uitzonderingsgeval met een Rohloffnaaf, of een enkel kettingwiel vóór, dan geldt deze poll niet voor jou (sorry....)

4 opmerkingen:

 1. Ik schakel wisselend voor en achter. Als ik een kleine stap wil zetten, dan alleen achter. Bij een grote stap in snelheid pak ik voor de 53.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het gebeurt alleen als ik moet klimmen dat ik mijn kleine blad 38t gebruik. Normaal rijdt ik altijd op mijn 57t blad.

  Herman

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik start altijd op het middenblad. Zodra ik een plaats door ben en een langer stuk op kruissnelheid (rond 40 km/uur) kan fietsen, schakel ik over naar het grote blad. Als ik weet dat ik moet stoppen ergens, schakel ik terug naar het middenblad. Klein gebruik ik alleen bij sterke hellingen, zoals afgelopen zaterdag tijdens de heuvelrit Holterberg.

  Ik denk dat ik hierdoor het beste zowel mijn Quest als mijn benen spaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik rij altijd op het grote blad (52t). Vrijdag krijg ik een 57t blad en een Geax Tattoo 58mm (met grotere omtrek). Dan zal ik misschien het 42 blad meer gaan gebruiken. De e-vomobiel van Vrouwlief heeft geen 42t blad meer (alleen 52t), ze mist het 42 blad wel. Dus ga ik een 42t blad aanbouwen. Binnenkort op het blog te vinden.
  KzieJe

  BeantwoordenVerwijderen