donderdag 26 januari 2012

Droog en afgesloten: de Quest-parking.

Ik woon in een straat, de voortuin is 2m40 diep. Achterom is een brandpoort, 1m50 breed en de poort naar de tuin is 90cm breed. Op een goede dag krijg ik mijn Quest best achterom de tuin in maar omdat we de schuur willen verbreden komt deze optie binnenkort te vervallen. Daarom stond de Quest al enige tijd voor het huis op de stoep, getuige deze foto van de makelaar van het huis van onze buren...

Makelaar by Robert-Jan Bakker
Maar voor de deur, op de stoep is niet bepaald de meest veilige plek. Scootmobielen, kinderwagens en langs fietsende kinderen zouden 'm flink kunnen beschadigen. Daarom moest er een meer permanente, veilige, afsluitbare constructie komen. Hierin moet de Quest geparkeerd kunnen worden, op slot gezet kunnen worden en eventuele "grijpvoorraad" reservermateriaal opgeborgen kunnen worden.
Zodoende begon ik afgelopen weekend met het verplaatsen van de hortensias die in de voortuin staan, en het bestraten van de plek waar de Quest zijn plek gaat krijgen. De afmetingen van de bekisting worden uiteindelijk 3m24 x 1m00 x 0m90, ruimschoots voldoende voor de Quest.
Het geheel is gemaakt van Azobe palen die 40cm in de grond staan, afgetimmerd met Elephant Composiet vloerdelen. Het voordeel van deze delen is dat de niet zelf geschroefd hoeven te worden (werkt met clips) en dat de delen "kleurvast" zijn. Op de volgende foto's is te zien hoe de eerste 2m25 voltooid is, het laatste deel volgt nog over anderhalve week. Met een aantal snelsluitingen wordt het geheel gesloten, een tweetal sloten zorgen voor de beveiliging.
Zodra de hele "Quest-parking" klaar is post ik de laatste foto's, voor nu staat mijn Quest gedeeltelijk droog, nog anderhalve week...

04. Questparking03. Questparking02. Questparking01. Questparking

Quest-parking, a set on Flickr.

2 opmerkingen:

  1. Dag Robert-Jan, je zou nog 2 geleidingsgoten (voor de voorwielen) op de grond kunnen plaatsen.
    Dan kan je de quest er zo induwen en blijft het stuur recht staan.
    Groet Cees. Die begon met een deurtje voor de quest, wat nu een electr. roldeur is geworden ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Tjee Robert. Wat een energie, altijd aan het klussen of fietsen ! :-) Wordt mooi !

    BeantwoordenVerwijderen